Brusel v duchu FANTASTIC

9. 12. 2014

No, a když večer na večeři obsluhující číšník i na kladnou i zápornou odpověď reagoval vždy „ FANTASTIC“, tak už bylo jen kousek k dohodě, že každý do své prezentace na REA musí zařadit právě toto slovo, no a kdo ho tam neuvede, tak platí pivo … Dokázali to skoro všichni a dokonce ho za všeobecného pousmání použil i ten prověřující komisař aniž věděl, že jde o dohodnutou akci, a to i přesto, že superlativy jsou většinou vnímány ne úplně kladně. Prostě dospělí si rádi hrají a svědčí to o i tom, že tento projekt patří k těm povedenějším, a že to vypadá i na nějaké konkrétní výstupy … a tak kdo neví o čem je NOO2, tak to znamená, že ASIO bude čistit i bioplyn, alespoň se všechno tímto směrem vyvíjí a je v tomto duchu je uzavřena smlouva o využití výsledků.

Typický pohled na potící se účastníky obhajující výsledky projektu

Obr. Typický pohled na potící se účastníky obhajující výsledky projektu

Jinak Brusel jsem tentokrát viděl úplně jinak, ne jako nějaké nudné studené město, ale jako město s atmosférou a není to jen tím, že se blíží Vánoce. Tak že po plodném namáhavém dni jsme zažili příjemný večer v ulicích Bruselu strávený, jak jinak, pracovními debatami, ve kterých se člověk často doví to nejzajímavější a případně i naváže nějaké ty dodavatelsko-odběratelské vztahy … no a u posledního piva na recepci v hotelu se pak doví, že to, co by potřeboval řešit je už dávno vyřešené … a že tedy to na první pohled docela drahé pivo byla skvělá investice.

Večerní Brusel

Obr. Večerní Brusel

No, a když má člověk oči otevřené, tak zajímavost najde všude, třeba i na letišti na záchodě. Kde pokud si nečtete nápisy, tak ani nezjistíte, že ten pisoár do kterého čuráte je bezvodý a uspoří tak za rok 250 m 3 vody … ve srovnání s klasikou.

bezvodý pisoár

Obr. Obrázky dokumentující použití bezvodých pisoárů (podotýkám, že byly bez zápachové)

Ing. Karel Plotěný
http://www.asio.cz/cz/no-o2