ČOV Želetava má novou kalovou koncovku

27. 3. 2018

V rámci zefektivnění kalového hospodářství a úspor, získala obec Želetava pro svoji čistírnu odpadních vod nové zařízení AS-DEHYDRÁTOR.

V rámci přípravy projektu, na kterém se podílela řada odborníků, byla vyhodnocena jako nejlepší sestava stroje AS-DEHYDRÁTOR 201 doplněný o přípravnou stanici flokulantu AS-PROCHEM D 1.0 a vyhřívaný šnekový dopravník pro vývod odvodněného kalu z budovy do přistaveného kontejneru.

odvodňování kalu AS-DEHYDRÁTOR

Celá soustava je navržena tak, aby ji bylo možné řídit jak manuálně, tak automaticky, v závislosti na nastavení v kontrolním panelu. Po přípravě roztoku flokulantu je již zařízení schopno pracovat plně automaticky až do vyprázdnění flokulační stanice AS-PROCHEM D 1.0. Celá sestava je tak navržena a sestavena, aby samostatně dokázala pracovat po celou dobu směny bez potřeby manipulace a pomohla tak 15-ti až 20-ti násobně snížit náklady města na odvoz přebytečného kalu. Náš zkušený tým uvedl dehydrátor do provozu za pomoci příjemné obsluhy čistírny odpadních vod a také starosty města. Součástí spuštění byly také zkoušky pro výběr vhodného flokulantu, optimalizace chodu a nastavení elektrického rozvaděče.

kalová koncovka AS-DEHYDRÁTOR

Roman Prachař, MSc