Mořící nádrže – Zaporizhstal a Velikonoce na Ukrajině

29. 4. 2014

A k tomu v době velikonočních svátků, které jsou letos ve stejném termínu jako u nás. Ale zákazník je zákazník, navíc v tomto případě významný.

Zaporizhstal , je na Ukrajině čtvrtý největší výrobce oceli s roční kapacitou 4,5 mil. tun oceli, 3,3 mil. tun surového železa, 4,1 mil. tun hotových výrobků z oceli a tím patří na 54. místo produkce oceli na světě. Společnost je jediným ukrajinským výrobcem za studena válcovaných plechů používaných při výrobě automobilů. Zaporizhstal se nachází v centru města Záporoží a byl založena v roce 1931.

Mořící nádrže – Zaporizhstal

Mořící nádrže , které ASIO do Záporizhtalu dodalo, již před sedmi lety, bylo třeba nyní propojit. Nádrže jsou součástí mořící linky a budou sloužit na chemickou úpravu plechu. Těžko říct proč zákazník tak dlouho vyčkával a instalací. S ohledem na to, jak byly nádrže skladovány a v jakých podmínkách, jsme se obávali, že se vše nemusí podařit jak má. Ale nakonec si myslím, že jsme i s ohledem na pochvaly, které jsme dostali jak od Zaporizhstal, tak i Siemens VAI, který celou akci supervizoroval, odvedli dobrou práci, za kterou patří hlavně díky Vlasťovi Knápkovi a našim kolegům z ASIO Ukrajina Sergeji Agapovi a Volodymyrovi Tsvitaylo.

Mořící nádrže – Zaporizhstal

Akce byla i takovou ukázkou našich schopnosti zkoordinovat dodávku tak velké zakázky s využitím celé sítě firem s vazbou na ASIO a zapojení našich dcer působících v zahraničí – v tomto případě na Ukrajině.

Michal Plotěný