Norma ČSN 75 6780 a ocenění za práci na ní

22. 10. 2022

Pro pracovníky v normalizaci (standardizaci) je to něco Oskar pro filmaře. Přiznám se, že jsem netušil, že je to natolik účastníky ceněná akce, a navíc i mezinárodní (za účasti Slováků), a tak jsem risknul, že tam dojdu na poslední chvíli, což se i stalo a bylo to vidět i na mém čele a košili. Po matadorech, před kterými se skláním, z nichž někteří brali českou normalizaci jako svůj celoživotní úděl a jsou na ni hrdí, přebírala cenu i paní inženýrka Fremrová (jako zástupce Sweco), které komisi hostí), a to jako ocenění za původní českou normu k šedým vodám.

česká agentura pro standardizaci

Na převzetí trofeje jsem ji doprovodil a pomohl odnést dárky vědom si toho, že by tam místo mne měl být Ing. Vrána, který na normě z externistů odpracoval nejvíc (a který mne tam na předávání místo sebe poslal). Pokud by ale měl být odměněn i iniciátor, tak jako ASIO jsme tam byli oprávněně. Norma byla v roce 2012 výstupem v našem projektu TAČR. Trochu paradoxní je, že normu se podařilo dokončit po deseti letech práce, a tak ta cena byla tak trochu i za trpělivost. No a pokud ocenění podpoří a posune i recyklaci vod samotnou, o to s větší hrdostí toto ocenění budeme propagovat.

Ceny Lista 2022

Ing. Karel Plotěný

https://voda.tzb-info.cz/24474-nejprinosnejsi-puvodni-normou-2021-2022-je-csn-75-6780-vyuziti-sedych-a-srazkovych-vod-v-budovach-a-na-prilehlych-pozemcich