Vodohospodářská 50 – 2016 aneb setkání vodohospodářů v kraji burčáku

30. 9. 2016

Nejen čistírnami odpadních vod , hospodařením se srážkovými vodami a technologiemi žije firma ASIO, spol. s r.o. Máme rádi společenské akce a pohyb, proto se účastníme letních i zimních setkání vodohospodářů. Tentokrát se vše událo na tratích jižní Moravy. Startovali jsme v Břeclavi u zimního stadiónu, kde proběhla i registrace (bez průtahů, děkujeme organizátorům za perfektní organizaci).

Vodohospodářská 50 _ ASIO team

Trať nás ihned vedla lesy nivy Dyje a poté do Lednicko-valtického areálu. Navštívili jsme kapli svatého Huberta, oblouk Rendez-vous. Poté jsme oklikou objeli Valtice a vyšlápli si krátké, ale vydatné stoupání na Kolonádu na Reistně. Zde se objevily první problémy - fyzicky jsme zvládali, ale technika začínala pomalu protestovat. Po neúspěšné opravě Radkova kola (toho zadního, vyhodit to nešlo, že prý ho potřebuje) jsme pokračovali stezkami česko-rakouského pohraničí na starou celnici u Mikulova. Zde to organizátorům bohužel malinko nevyšlo - byl naplánován průjezd Mikulovem, ale kvůli vinobraní bylo zakázáno projíždět městem. Po objížďce Mikulova jsme se opět dostali kopečkem do Klentnice a poté do Pavlova, kde jsme ochutnali první letošní burčák. No bylo to výborné! Mírně ovínění jsme se svalili z kopce k nádrži Nové Mlýny a po hrázi doputovali až k řece Dyji, po jejímž břehu a jejími lužními lesy jsme dojeli až do Lednice. V Lednici nás čekal oběd v areálu místní fakulty Mendelovy univerzity s heslem „Řízek, salát a pivo - ideální oběd pro aktivní sportovce při výkonu“. V několika z nás trochu zapracoval burčák, tak byla delší pauza uvítána (záchody byly přeplněny). Z Lednice to byla již krátká vyjížďka okolo Janova hradu a nivou řeky Dyje zpět do Břeclavi. V cíli jsme ochutnali pivo z místního pivovaru a někteří se šli podívat na Chilli festival konající se hned vedle.

Děkujeme Povodí Moravy, s.p. za organizaci a firmě ASIO, spol. s r.o., že nám umožnila zúčastnit se této akce. Budeme se těšit na další ročníky!

Ing. Vít Hurčík