Lapáky tuku typu AS-FAKU FOZ – v čem jsou jiné?

12. 3. 2024

Lapáky tuků

AS FAKU FOZ je lapák tuku a oleje s čerpadlem a technologií rozmíchání a oplachu při vývozu. Jsou vhodné pro restaurace, kuchyně, hotely, školy, nemocnice a jsou používány pro odstranění tuků z odpadních vod a zadržení tuků v tomto zařízení. Nedochází tak k odvedení tuku do kanalizace. U standartních lapáků tuku je nutno před vývozem lapák otevřít a dochází k úniku velmi silného zápachu zahnívajících tuků.

Lapák tuku

Technologie FOZ zaručuje tzv. bez zápachový provoz, tzn. že při servisních úkonech není nutno lapák otvírat. Technologie zajišťuje jak rozmíchání obsahu lapáku, tak jeho vyčerpání na fasádu do napojeného vozu pro likvidaci odpadu. Dodáváme lapáky tuku jak typové, tak i různé modifikace (např.- úpravy výšky nádrží, úpravy nátoků, odtoků apod.). 

Lapáky typu FOZ dodáváme i do míst s omezeným přístupem, např. do stávajících objektů kde není možné vybourání příček, snížené stropy apod. V těchto případech je nádrž lapáku dodávána po dílech a na místě je svařováním provedena kompletace lapáku. Kompletace na místě umožňuje vycházet vstříc zákazníkovi ohledně úpravy dispozice osazení přímo na místě.

Po osazení nádrže dále probíhá montáž technologie trubních rozvodů, oplachových trysek, rozvaděče včetně zapojení, ukotvení čerpadla a zprovoznění celého zařízení.

Lapák tuku

Některé zajímavé akce:

  • Praha – Lucerna, ZŠ Venclíků, Brdičkova, Palác Myslbek, Hotely Senovážné nám a Mandarin
  • Plzeň – Galerie Slovany
  • Ostrava – OC Organica, OC Ostravica

Radek Líška